Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, susține o conferință de presă în ziua de vineri, 19 aprilie. El ar urma să-şi înregistreze oficial candidatura.

Cătălin Cîrstoiu s-a confruntat cu mai multe acuzații în ultima vreme

„Am auzit și eu ca și dvs. declarațiile publice ale dlui Ciucă și dlui Ciolacu. Consider că e util să facem asta cât mai repede. Nici eu, nici presa, ci doar o instituție, ANI poate să constate incompatibilitatea. Din punctul meu de vedere eu n-am făcut nimic care să-mi dea impresia că sunt într-o stare de incompatibilitate.

Am operat și în alte spitale de stat și în Republica Moldova, la solicitarea colegilor mei, am oferit expertiza mea și în alte spitale private, atunci când mi s-a solicitat. Eu nu fac o chirurgie simplă, fac o chirurgie complicată aici, la spitalul Universitar. Nu e un domeniu accesibil oricui și am făcut orice să-mi ajut pacienții și colegii.

Legat de participarea mea la consultațiile la Anemona, mi-am ajutat colegii care lucrau acolo și am răspuns și solicitărilor unor pacienți care îmi cereau sprijinul. Sunt absolut liniștit și dorm liniștit pentru că mi-am ajutat pacienții.

Pacienții aleg singuri la ce medic merg și unde merg, la sistemul public sau privat. În orice spital privat e varianta ca pacienții să meargă în regim al CNAS sau în consultație plătită.

Legea 95 a fost modificată în 2016 prin OUG care a introdus un alt regim al incompatibilităților în sistemul medical și a creat haos. Această OUG nu a trecut niciodată de Parlament, nici măcar nu a fost pusă pe ordinea de zi, dar produce efecte juridice. Legea spune că funcția de manager e incompatibilă cu orice altă activitate remunerată sau neremunerată cu excepția activității medicale în același spital.

Timpul liber nu mai există pentru că nu poți să faci nicio activitate neremunerată de niciun tip. Dacă am fi obiectivi, am găsi foarte multe situații de acest tip. Eu am vrut să fac o administrație publică în București mizând pe un sprijin politic stabili în Consiliul General. Eu nu am vrut niciodată să fac o administrație politică în capitală”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Conferinţa a început la ora 18:30, în faţa Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, al cărui manager este chiar el. Anunțul privind conferința a venit în contextul în care șeful PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat că medicul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei, fără să explice toate aspectele apărute în spaţiul public.

În opinia lui Ciolacu, conferinţa de presă trebuia făcută mai devreme. El spunea și că urmează o discuţie comună împreună cu Nicolae Ciucă şi cu Cătălin Cîrstoiu, cel târziu în ziua de luni.

La rândul lui, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus joi că medicul Cătălin Cîrstoiu trebuie să clarifice public toate aspectele care ţin de problemele sale personale.

La final, va exista o nouă analiză, spunea liberalul. Potrivit declarației făcute de Ciucă, coaliția poate merge mai departe doar după ce va fi luată o decizie.

Cătălin Cîrstoiu
SURSA FOTO: Facebook, Cătălin Cîrstoiu

Medicul a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în data de 20 martie

Amintim că medicul Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în data de 20 martie.

Acuzațiile au apărut după ce publicația Hotnews a publicat documente care arată că medicul a lucrat şi în toamna lui 2023 ca manager la stat.

Totuși, trimitea pacienţii în privat, unde-i consulta la clinica familiei sale. Conform sursei menționate, raportul Corpului de Control al Guvernului a ajuns la agenţie în 2020.

Documentul respectiv semnala către ANI posibilele situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul managerului SUUB Cătălin Cîrstoiu.

Publicația menționată a prezentat și mesaje, documente şi mărturii ale unor pacienţi ai medicului. Aceștia fuseseră direcţionaţi către clinica Anemona, aparținând soţiei medicului, potrivit Hotnews.