Nivelul mediu al preţurilor automobilelor Dacia second hand din România a înregistrat în ultimul an o diminuare continuă, ajungând în luna octombrie 2011 la 2.856 euro, cea mai scăzută valoare din ultimul an, raportat la valoarea de 3.157 euro înregistrată în octombrie 2010. În cazul modelului Dacia Logan, nivelul mediu al prețurilor a scăzut de la 4.333 euro în luna octombrie a anului trecut, până la 3.936 euro în luna octombrie a anului curent, conform AutoIndex.

AutoIndex, cel mai precis instrument de măsurare a pieţei auto second hand, este primul de acest gen din România și are drept punct de pornire anunţurile de vânzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizează informaţii relevante privind media preţului solicitat, valoarea pieţei de maşini second hand precum şi numărul total de anunţuri şi evoluţia acestuia în timp.

Modalitatea de calcul este complexă, agregă datele din peste 450.000 de anunţuri, se obţine pentru 28 de mărci şi 180 modele, ţine cont de kilometri, an de fabricaţie, marcă, model şi preţ.

“Ținând cont de tergiversările privind adoptarea noii taxe auto, aplicabilă tuturor autovehiculelor aflate în Parcul Auto Național, inclusiv autoturismelor înmatriculate  înainte de anul 2007, se poate justifica influența directă asupra mărcii Dacia. Aceasta este cea mai tranzacționată și posibil cea mai afectată marcă pe piața auto second hand din România, conform noului algoritm de calcul a taxei auto”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.