Iată un top al orașelor și țărilor care au apărut cel mai des în filmele câștigătoare la Oscar de-a lungul celor 90 de ani de cand are loc acest eveniment, realizat de  site-ul de călătorii momondo.ro. Mai mult, specialiștii în călătorii au analizat peste 400 de milioane de căutări efectuate pe site pentru a găsi cea mai ieftină lună de călătorie către toate orașele de top, precum și cel mai mic preț pentru unu zbor dus-întors, cu plecare din România.

Italia și Franța, printre cele mai premiate țări

Țara din top care apare în filmele premiate la categoria „cea mai bună imagine”, care probabil nu este o surpriză pentru majoritatea experților din domeniul filmului, sunt Statele Unite ale Americii. Recunoscute pentru performanțele de la Hollywood, Statele se mândresc cu multe dintre cele mai bune studiouri, regizori și actori din lume, ceea ce înseamnă că locul întâi este pe deplin câștigat. Și cu o varietate de zone climatice și teritorii, de la Alaska de gheață până la Florida însorită, nu ai cum să nimerești în niciun moment nepotrivit pentru a le vizita.

SUA este urmată în top de Marea Britanie, Franța, Italia și India. Românii care sunt interesați de o călătorie în Marea Britanie ar trebui să ia în calcul perioada de vară, din iunie până în septembrie, pentru o șansă în plus de a nu avea parte de faimoasa ploaie englezească, în timp ce pentru cei care au în plan o călătorie în India octombrie-martie este momentul ideal, pentru a evita cea mai caldă perioadă. Franța are o vreme similară cu Italia, ceea ce înseamnă că atunci când este mai cald într-o parte, temperaturile nu sunt mult mai scăzute dincolo, dar din aprilie până în iunie și perioada septembrie-noiembrie sunt un moment bun pentru a le vizita.  

„Filmele sunt un stimulent atât de puternic pentru a ne dori să călătorim – să vizităm orașele și țările pe care le-am văzut înainte pe ecran. Pe listă regăsim Franța și Italia, două țări și două culturi de care ne leagă atât de multe, de la cuvinte asemănătoare pe care le rostim, până la colaborări importante în domeniul filmului între cineaștii români și cei francezi, respectiv italieni”, spune Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

 

Iarna și toamna, cele mai ieftine perioade

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța, fiind primele trei țări în topul filmelor câștigătoare, aduc pe listă, de asemenea, orașe de top. New York ocupă primul loc, apărând în mai multe filme câștigătoare, cum niciun alt oraș nu a făcut-o. Acesta este urmat în top de Londra, Chicago, Los Angeles și Paris.

Cel mai bun moment din an pentru o călătorie către aceste țări este la finalul acestei veri, când cele mai ieftine zboruri pentru călătorii români sunt în noiembrie către Londra (de la 136 de euro) și, respectiv, în octombrie către Paris (de la 178 de euro); în timp ce zborurile către Los Angeles sunt mai puțin costisitoare în octombrie (de la 678 de euro). Românii care speră să obțină cele mai ieftine bilete către New York (începând cu 605 euro) și Chicago (în medie 691 euro) pot începe să-și planifice călătorie pentru că cele mai bune oferte sunt pentru luna martie.

„De la New York la Chicago și Los Angeles, SUA este plină de povești care merită descoperite. Mulți dintre noi vedem primele imagini din aceste orașe într-un film și apoi trec luni sau ani visând la prima noastră călătorie acolo. Să vezi simbolurile tipice de la Hollywood, Statuia Libertății sau Turnul Sears în persoană poate fi o experiență care-ți schimbă viața”, a mai declarat Mircea Giurcă.