Japonia va începe să transmită în format 4K sau Ultra HD (3840 x 2160 pixeli), adică la o rezoluţie de patru ori mai bună decât "clasicul" format Full HD, începând din iulie 2014, odată cu startul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Autorităţile din Ţara Soarelui Răsare, spre deosebire de cele locale, care au amânat trecerea la televiziunea digitală terestră din 2012 în 2015, au scurtat cu doi ani termenul stabilit pentru primele transmisii în format 4K. Guvernul japonez, care a fost implicat în decizie de la început, şi-a propus iniţial ca abia în 2016 să poată transmite astfel de conţinut. În 2016, japonezii vor să treacă la 8K. Pentru transmisie, se vor folosi iniţial sateliţi de comunicaţii (CS), urmând ca la scurt timp să se faca tranziţia către digital terestru şi BS (Broadcast Satelites).

Toţi mari producători japonezi de televizoare, Sony, Sharp, Panasonic sau Toshiba au deja în protofoliul lor mai multe modele de televizoare 4K.  Comparativ cu un Full HD TV, un astfel de TV numără de patru ori mai mulţi pixeli şi oferă o claritate, detalii şi profunzime impresionante.

România şi-a luat iniţial angajamentul faţă de Uniunea Europeană (UE) să finalizeze tranziţia la televiziunea digitală până în anul 2012, după ce a depăşit primul termen fixat pentru sfârşitul anului 2009. Trecerea definitivă la televiziunea digitală va avea loc însă în România până la 1 ianuarie 2015, după ce autorităţile de la Bucureşti au obţinut o amânare de doi ani până când procesul digital de switchover va fi definitivat la nivel european.