Hard discurile portabil Verbatim USB 3.0 Store ‘n’ Go vin cu noua tehnologie USB 3.0, care oferă o creştere de zece ori a performanţei faţă de tehnologiile existente USB 2.0.

Acestea au o rată de transfer de până la 4,8 Gbit pe secundă, oferind o soluţie rapidă pentru a transfera fişiere de mari chiar şi într-un interval scurt de timp.

Unitatea vine cu un singur cablu, care oferă atât conexiunea de date şi cât și cea de alimentare, eliminând nevoia unei surse de alimentare separată.

Verbatim a inclus pe hard discuri două pachete software. Primul pachet, Nero BackItUp și Burn Essentials, combină trei funcții importante într-o singură bucată de software: pe lângă salvarea periodică a datelor, utilizatorii pot inscripționa fotografii, video sau alte date pe CD, DVD sau Blu-ray Disc, sau pot recupera fișierele distruse cu ajutorul Nero RescueAgent.

Al doilea pachet, software-ul Green Button, reduce consumul de energie și extinde viața unității trecând automat hard discul în sleep după o perioadă programată sau din propria inițiativă a utilizatorului apăsând butonul Green Button de pe desktop.

Hard discurile sunt disponibil în culorile Eucalyptus Green, Hot Pink, Caribbean Blue, Sunkissed Yellow, Volcanic Orange, Violet şi au o garanţie de 24 luni.

Un hard disc extern Verbatim  USB 3.0 de 1 TB costă 479 lei.