De ani de zile aici iau masa oamenii cu bani ai Bucureștiului, iar pe Șoseaua Nordului, strada pe care multe dintre aceste restaurante își au adresa, vei găsi mereu parcate cele mai scumpe mașini din oraș. Fără îndoială, concentrația de “fițe” de aici are mare legătură cu zona de nord a Capitalei unde trăiesc și lucrează mulți dintre acești clienți cu portofelul gros, dar și cu ambianța extrem de agreabilă pe care parcul Herăstrău o oferă, în sezonul cald, teraselor aflate pe această porțiune.
De aproape 10 ani cred, epicentrul gastronomic al acestui cartier se află la Casa di David, primul restaurant cu adevărat luxos care a apărut aici. Rețeta succesului este simplă: patronii lui au reușit să creeze un loc unde poți mânca un amestec de gastronomie fină cu bucătărie italienească simplă (pizza, paste, tiramisu), unde senzația de lux și bunăstare este întreținută perfect de mașinile luxoase din parcare, de vânzoleala ceremonioasă a chelnerilor care te preiau de la intrare și te înconjură cu toată atenția lor și, bineînțeles, de vecinătatea personajelor importante care vin acolo în mod regulat. La asta se adaugă, cum spuneam, malul Herăstrăului pe care poți să-l admiri într-o ambianță foarte plăcută și elegant întreținută. Decorul este foarte frumos, cu multă lumină naturală, iar mesele sunt mari, cu destul spațiu între ele.
Mâncarea la Casa di David este bună și foarte bună. Însă am trăit tot timpul cu senzația că plătesc acolo nu mâncarea din farfurie ci fițele din jur sau, dacă vreți, “privilegiul” de a lua masa într-un asemenea loc. Și spun asta pentru că prețurile sunt foarte mari pentru o bucătărie care îți oferă niște mâncăruri destul de banale. Prin urmare dacă vrei să platești și ambianța, dar mai ales să vezi cine mai trece pe acolo sau ca să fii văzut, poate o masă acolo își merită banii, din când în când. Alfel, Casa di David este un restaurant absolut normal, dar cu prețuri mari.
În privința servirii am observat că părerile sunt împărțite printre cei care au vizitat acest local. Pe internet găsești multe comentarii ale unor “foști” clienți care se plâng de calitatea serviciului, de faptul că ospătarii sunt fie aroganți, fie “golănași”, oricum nu la înălțimea pretențiilor pe care le emite restaurantul. Eu unul nu am avut nici un incident major acolo. În serile foarte aglomerate, când este deschisă și terasa, ți se poate întâmpla să aștepți mai mult după mâncare, după notă sau ca să ți se pregătească masa, bineînțeles rezervată în prealabil. Nimic neobișnuit într-un restaurant din București. Însă evident neplăcut într-un restaurant scump cum este Casa di David. 
Mai ales că de vreo doi ani este încadrat de doi concurenți făcuți cumva după același calapod: Aqua și Bonton, la fel de dichisite și beneficiind de aceeași priveliște superbă a lacului. Deocamdată însă, fără colecția de VIP-uri prezentă la Casa di David.  

Ce-am încercat și ne-a plăcut

Puteți începe masa cu o porție de creveți cu usturoi și ulei de măsline (48 de lei), cu o salată cu carne de rață asezonată cu un sos de muștar absolut delicios (48 de lei) sau cu un consomme de homar (62 de lei). E bine de știut că peștele și mai ales fructele de mare sunt întotdeauna foarte proaspete și atent pregătite la Casa di David. La felul doi vă recomand risotto-ul cu langustine și șofran (69 de lei), tagliatelele cu trufe (55 de lei) sau un pește la grătar pe care vi-l recomandă ospătarul în ziua respectivă. La desert puteți încerca înghețata, în combinațiile disponibile în ziua respectivă (34 de lei) sau una dintre prăjiturile de ciocolată (34 de lei). Toate sunt foarte bune. Lista de vinuri este foarte bine alcătuită, pe măsura pretențiilor restaurantului. Aveți de unde alege dacă vă ține buzunarul.

Legendă

Mâncare: 5 puncte din 5
Serviciu: 4 puncte din 5
Atmosferă: 5 puncte din 5

Casa di David
Șoseaua Nordului nr. 9
021.232.47.15
www.casadidavid.ro