Carnea de pui ar putea fi înlocuită de carnea din celule animale

„Huber’s Butchery”, o măcelărie din Singapore, situată în enclava de lux din Dempsey, este prima măcelărie din întreaga lume care vinde carne de pui cultivată din celule animale, după ce, pe data de 19 decembrie 2020, Guvernul din Singapore a dat aprobare companiei americane Eat Just să vândă „Good Meat” (carne cultivată) pe teritoriul său.

„Good Meat” este o carne creată prin luarea celulelor de la animale, plasându-le într-un bioreactor pentru a crea carne adevărată. Universitatea Oxford a informat că se folosește cu 99% mai puțin pământ, cu 96% mai puțină apă și cu 45% mai puțină energie pentru a se fabricata carne din celule animale, comparativ cu carnea obișnuită.

În prezent, bucătarul Chong Jun Xiang este însărcinat, acum, să introducă acest produs alimentar în masa de zi cu zi a cetățenilor asiatici.

„Când Chong mi-a prezentat preparatul, pastele erau al dente, roșiile uscate și broccoli au dat preparatului un pumn de culoare, iar puiul prăjit feliat avea un strat exterior auriu”, a declarat un bucătar american, care a zburat din New York City (SUA) până în Singapore pentru a încerca personal carnea de pui din celule animale.

Ce este „carnea de cultură”?

Nu este modificată genetic și nici nu e o alternativă pe bază de plante. „Carnea de cultură” este identică din punct de vedere molecular cu varianta biologică, diferența este că e crescută din celule în mașini numite „bioreactoare”.

În timp ce carnea de laborator folosește mai puțin pământ decât atunci când fermierii cresc turme de vite sau de oi, costurile de mediu ale nutrienților necesari creșterii produsului sunt mai mari. Acestea includ dezvoltarea unor laboratoare pentru extragerea actorilor de creștere din serurile animale și cultivarea culturilor pentru zaharuri și vitamine.

Atât Good Meat, cât și Upside Foods spun că profilurile nutriționale ale produselor lor sunt aproape identice cu ale cărnii convenționale. Upside Foods și-a făcut publică analiza nutrienților, evaluată atent de FDA, și a constatat „niveluri ceva mai ridicate” de acid folic și colesterol și conținutul de minerale și metale ușor diferit față de cel al cărnii convenționale. Nivelurile se încadrau în intervalul celor găsite în alte alimente comune, în timp ce Good Meat susține că produsul său este „bogat în vitamine B”.