"Ei nu înțeleg calea înşelătoare care trage situaţia în jos", a spus Icahn într-un interviu acordat Reuters în care şi-a declarat de asemenea sprijinul pentru Donald Trump în viitoarele alegeri prezidenţiale.

"Dumnezeu știe încotro ne îndreptăm. Este foarte periculos și ar putea fi dezastruos", a spus Icahn, care a fost un critic consecvent al deciziei Fed de păstrare a ratelor dobânzii de referință aproape de zero, de la sfârșitul anului 2008.

Politicile monetare la pachet ale Fed au scos economia Statelor Unite din criză, dar creditul ieftin a alimentat de asemenea datoriile corporatiste şi cumpărarea de randamentele printre investitorii obișnuiți să cumpere bonduri riscante, cum ar fi obligațiuni nedorite pentru a obține un profit mai mare.

Icahn, un veteran de pe Wall Street care a făcut avere cumpărând acţiuni în companii precum RJR Nabisco, Texaco, Phillips Petroleum, Lions Gate Entertainment Corp, Netflix Inc, Apple și eBay Inc. El a precizat că este acoperit împotriva posibilitatea unui colaps al piaţei.

"Mi-am acoperit pozițiile pe termen lung", a spus Icahn, recunoscând că el este un mare beneficiar al politicilor Fed, chiar dacă le critică.

Icahn, în vâstă de 79 de ani, deţine un mare pachet de acţiuni la Apple Inc, care a postat randamente de circa 12% față de anul trecut, dar are, de asemenea, participații în companii energetice, cum ar fi Chesapeake Energy Corp si Cheniere Energy Inc, care au pierdut 71%, respectiv 41%.