Impactul restricțiilor de transport legate de COVID-19 a dus la lipsă de spațiu  atât în ​​transportul maritim, cât și în transportul aerian între Europa și China. În consecință, transportul feroviar pe Drumul de Fier al Mătăsii a câștigat o popularitate din ce în ce mai mare ca o alternativă fiabilă, rentabilă și ecologică.

Pentru a-și completa portofoliul de servicii, cargo-partener a introdus acum o nouă soluție de transport feroviar LCL de la Shanghai la București, cu plecări săptămânale și timpi de tranzit „door-to-door” de aproximativ 28 de zile. Acest aspect îl transformă într-o alternativă semnificativ mai rapidă la transportul maritim, beneficiind în același timp de tarife mai rentabile decât transportul aerian.

Cosmin Bradea, director general al cargo-partener din România, afirmă: „Echipa noastră dedicată Transportului Feroviar face diferența pentru clienții noștri. Servim deja mai mulți clienți valoroși cu soluțiile noastre de transport feroviar și intenționăm să extindem această divizie și mai mult în viitor. ”

Datorită transportului direct fără transbordare, serviciul LCL direct oferit de cargo-partner permite tranzitul rapid și ajută la reducerea riscului de deteriorare a mărfurilor transportate. Soluția include depozitarea și distribuția „door-to-door” cu o gamă largă de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi încărcarea, descărcarea, paletizarea și securizarea containerelor, precum și expertiză și asistență vamală cuprinzătoare în Europa și China. O soluție specială de urmărire oferă transparență pe tot parcursul transportului. Asigurarea de transport este disponibilă la cerere.

cargo-partner este prezentă în România din anul 2000 și astăzi are peste 235 de angajați la birourile sale din București, Cluj Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara. Compania oferă o gamă cuprinzătoare de soluții de transport aerian, maritim, terestru, de urgență și logistică. Prin intermediul platformei sale de gestionare a lanțului de aprovizionare SPOT, furnizorul de logistică asigură o colaborare eficientă și un schimb ușor de informații de-a lungul lanțului de aprovizionare.

București, 13 Septembrie 2021

Despre cargo-partner

cargo-partner este un furnizor privat de servicii info-logistice complete, care oferă un portofoliu complet de soluții de transport aerian, maritim, terestru și de depozitare. Cu o experiența de peste o treime de secol în tehnologia informației și optimizarea lanțului de aprovizionare, compania oferă servicii personalizate pentru o gamă largă de industrii, pentru a crea beneficii competitive pentru clienții săi din întreaga lume. Fondată în 1983, cargo-partner a generat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro în 2020 și are în prezent 3.250 de angajați în întreaga lume.