Metrorex are o strategie de dezvoltare până 2030 care urmează în prezent căile de aprobare. „Ne gândim la o extensie a magistralei M2 de la Berceni către linia de centură, având în vedere problemele care sunt în zona respectivă. Ne uităm şi în partea de Vest, legătura cu A1, dar şi în toate zonele unde se poate extinde reţeaua de metrou”, a spus Mustăţea. 

În prezent, compania are un proiect de 152 de milioane de lei care este aproape gata. Este vorba de modernizarea sistemului de acces şi sistemul de vânzare bilete. Compania a schimbat 1.365 de porţi şi a montat 165 de automate de vândut cartele. 

De asemenea, Metrorex modernizează sistemul de ventilaţie în metrou. Compania a finalizat deja un prim tronson. Este vorba de Semănătoarea-Timpuri Noi. Aici s-au schimbat deja toate sistemele de ventilaţie. 

„Vrem să începem modernizarea în ansamblu a staţiilor de metrou care sunt vechi, e vorba de arhitectură, intalaţii” etc a declarat Mustăţea. 

Conferința Transporturi și Infrastructură 2018 a fost organizată de Capital, la Hotel Domenii Plaza, cu sprijinul partenerilor: Delta Bloc, Danube Total Grup, Grampet Group, SCC Erbașu și International Lazar