Proiectul secret al lui Steve Jobs a fost dezvăluit de Mickey Drexler, CEO al companiei J. Crew și membru în board-ul Apple. Acesta a spus că Steve Jobs, dupa ce a inventat iPod, iPhone și iPad, intenționa să construiască o mașină pe care să o denumească iCar.
"Uitați-vă la industria auto, este deprimant ce se întâmplă în America. Cine creează mașinile?. Visul lui Steve Jobs a fost să creeze iCar", a declarat Mickey Drexler.
Cum ar fi arătat această mașină, nu știm. Drexler este însă convins că indiferent de design, aceasta ar fi acaparat 50% din piața auto.
Deși Steve Jobs nu și-a putut vedea visul cu ochii, acesta a contribuit la designul unui yacht și a unui avion particular. Probabil că Tim Cook, actualul CEO Apple, nu va construi niciodată o mașină, însă va face în așa fel încât interiorul automobilelor să fie decorat cu produse marca Apple.
Steve Jobs a murit, pe 6 octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer pancreatic. Moartea lui Steve Jobs nu a fost neaşteptată. Cofondatorul Apple s-a luptat cu cancerul mai mulţi ani, iar în luna august şi-a anunţat demisia din funcţia de CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Apple, urmând să fie înlocuit de fostul COO al companiei Tim Cook.
<object width="640" height="385" class="player-swf" data="https://service.twistage.com/plugins/player.swf" name="embedded_player_298ed3f3c4904" id="embedded_player_298ed3f3c4904" type="application/x-shockwave-flash"><param value="true" name="allowfullscreen"></param><param value="always" name="allowscriptaccess"></param><param value="https://service.twistage.com/plugins/player.swf" name="movie"></param><param value="https://service.twistage.com" name="base"></param><param value="p=fc_episode&v=298ed3f3c4904&" name="flashVars"></param><param value="#000000" name="bgcolor"></param><param value="opaque" name="wmode"></param></object>