Bucureştiul se află pe locul 152 în topul celor mai scumpe oraşe din lume, având în vedere costul vieţii pentru expaţi, cu 17 poziţii în faţa Sofiei, în scădere cu 33 de poziţii însă faţă de luna martie a anului trecut. În comparaţie cu oraşe ca Budapesta sau Kiev, capitala României are un cost de viaţă pentru expaţi mult mai scăzut.
Explicația pentru poziția ocupată de orașul Luanda este că principalele bunuri sunt foarte scumpe acolo, iar „chiriile sunt foarte ridicate, putând să ajungă până la 20.000 de dolari pe lună, motiv pentru care este foarte greu să reuşeşti să închiriezi o casă aici”, explică Marie-Laurence Sépède, cercetătoare Mercer.
Angola este un stat bogat în resurse naturale și are o populaţie de 18.498.000 de locuitori şi un PIB estimat, în 2010, la 107,3 miliarde de dolari. Creşterea sa economică este susţinută în mare parte de exploatarea zăcămintelor petroliere, iar peranța de viață de aici este una dintre cele mai scăzute din lume.
Primele 10 poziţii ale topului sunt ocupate de oraşe din Africa, Asia şi Europa. Primele şase locuri ale clasamentului sunt ocupate de aceleaşi oraşe ca şi anul trecut: Tokyo (Japonia), N’Djamena (Ciad), Moscova (Rusia), Geneva (Elveția), Osaka (Japonia) și Zurich (Elveția).
Cel mai ieftin oraș pentru  expaţi este Karachi, principalul centru financiar al Pakistanului.
Studiul conţine date despre 214 oraşe din lume şi măsoară costul comparativ a peste 200 de elemente ale fiecărui oraş, cum ar fi preţurile proprietăţilor, costurile legate de transport, preţurile alimentelor, ale articolelor de îmbrăcăminte, ale articolelor de menaj şi cele legate de timp liber.

Criteriile care au stat la baza realizării acestui studiu sunt fluctuaţiile monedelor naţionale faţă de dolar în ultimele 12 luni, fluctuaţiile preţurilor faţă de preţurile din oraşul New York, ales ca etalon pentru studiu şi costurile chiriilor sau a locuinţelor, care au cea mai mai mare pondere în cheltuielile expaților.