Dacă vrei să-ți personalizezi casa cu un obiect de mobilier făcut în România, eventual chiar un model 3D, dar te sperie prețurile, nu renunța și răscolește internetul până găsești ce îți permiți. De pildă, Prototeep este o școală dedicată clarificării conceptelor precum CAD, design, model 3D sau prototip, în contextul digitalizării și înțelegerii procesului prin care lumea se construiește în jurul nostru. Antreprenorul Dragoș Toader vrea să un spațiu de lucru pentru persoanele interesate de desen computerizat și producție/printare 3D, unde acestea să se poată documenta și dezvolta profesional având acces la cursuri ținute de profesori specializați, la reviste și cărți din domeniu, la atmosfera dintr-un atelier de prototipare rapidă.

”De multe ori este dificil să ne dăm seama cum putem transforma o idee sau o simplă schiță într-un obiect fizic, palpabil. Putem printa 3D de la machete pentru arhitectură și până la obiecte de design interior și mobilier sau cadouri unicat și trofee”, explică Dragoș Toader, cofondator Prototeep, în emisiunea online de business Capital Play.

E nevoie însă de experiența și inspirația unui specialist în amenajări interioare pentru a crea un spațiu perfect de locuit în funcție de nevoile și dorințele tale. De exemplu, specialiștii de la Roomzia, o comunitate online, specializată în design de interior, are o echipă dedicată de specialiști care îți pot oferi orice fel de informații ai nevoie și care se implică în proiectul tău de la concepere și până la execuție. Ascultă îndrumările acestora și ai încredere că un specialist îți e partener veritabil în drumul către acasă.

”Noi conectăm designeri și furnizori cu persoane care vor să-și amenajeze locuința. Un prim motiv pentru care ai apela la ajutorul nostru este că înlocuim timpul pierdut cu întâlniri și discuții fără un rezultat imediat, cu formulare online care culeg obiectiv și subiectiv toate nevoile beneficiarului. Avem o comunitate mare de designeri și furnizori, iar clientul are posibilitatea să-și cumpere produsele pentru amenajare dintr-un singur loc”, spune fondatorul Roomzia, Răzvan Chert.

Aflați poveștile de business ale Prototeep și Roomzia și cât costă să apelezi la serviciile lor din materialul video ataşat.