”Îmbinăm reciclarea creativă cu pictura și designul ca să creăm obiecte vestimentare cu identitate, care respectă natura. Vrem ca oamenii să aibă o relație cu ceea ce poartă, să îi reprezinte, să le spună povestea. Denimul folosit provine din depozitele de haine sau de la clienții noștri care își doresc reinventarea garderobei”, explică, în emisiunea online de business Capital Play, Alexandra Ioniță, cofondator ARTelier, un start-up care are ca scop reciclarea vestimentară a denimului și a altor materiale textile.

Practic, pin adăugarea de pictură și colaje textile se crează un nou produs, ieșit din tipare. Astfel, completează Alexandra Ioniță, ”contribuim la reducerea risipei din industria textila și încurajăm oamenii să cumpere conștient. Reciclarea textilelor este momentan aproape imposibilă. Soluția noastră prelungește viața hainelor, cu un impact redus asupra mediului”.

De cinci ani încoace, și Armina Popeanu, la bază arhitect specializat în design de accesorii,  concepe și creează cu emoție povești pictate pe genți, pantofi și accesorii manufacturate din piele naturală. Noutatea este că antreprenoarea vrea acum să împărtășească expertiza în obiecte din piele naturală prin ateliere de tip couture.

”De la o simplă bucată de piele la produsul finit nu este decât un pas. În timpul atelierelor Lyria înveți să coși manual după o tehnică a couturierilor francezi, îți alegi și montezi furnituri atent selecționate, iar trei ore mai târziu pleci acasă cu geanta unicat, pe care ai creat-o singur!”, punctează Armina Popeanu la Capital Play.

Aflați poveștile de business ale Lyria și ARTelier din materialul video ataşat.