„Ştiţi ce vor să facă împreună cu UDMR-ul cei din PSD? Să politizeze funcţia publică. Dar interesul general este mai mult decât interesul PSD-ului. Faptul că un cetăţean nu a votat PSD sau a votat alt partid, nu îl face mai puţin cetăţean”, a declarat Pîrvulescu.

El a făcut o scurtă caracterizare a istoriei recente.

„2000-2004 a fost o perioada de linişte. După 2005 am avut două suspendări ale preşedintelui, trei guverne care au căzut prin moţiune de cenzură. Vi se pare o ţară stabilă? Dacă un guvern durează 6 luni nu poate să producă nimic. Nu poţi să evaluezi un guvern după 6 luni. Miniştrii nici măcar nu apucaseră să se obişnuiască cu situaţia, că deja erau evaluaţi, că şi când guvernarea e o aritmetică simplă”, a arătat Cristian Pîrvulescu.

Trebuie făcută evaluarea numai de specialiştii din partidul de guvernământ?

„Dacă ţară se numeşte China, da. Dar noi nu suntem în China, suntem într-o democraţie reprezentativă”, a răspuns Pîrvulescu la această chestiune.

Specialistul în ştiinţe politice a explicat cum se petrec lucrurile în China. Acolo guvernul este unul de tehnocraţi, iar conducerea partidului îi face periodic o evaluare a performanţelor.