650D este primul EOS cu sistem dual AF, ce asigură detalii excepţionale la fotografiere și focalizare continuă la filmare. Camera este propulsată de un senzor Hibrid CMOS de 18 megapixeli şi procesare DIGIC 5 foarte puternică, ce permite capturarea de imagini precise, cu rezoluţie maximă, de până la 5 cadre pe secundă. Ecranul tactil capacitiv rabatabil, permite operaţiuni rapide şi uşoare, oferind acces instant către o vastă colecţie de setări şi moduri de decor.
Calitate excepțională în orice condiții

Noul auto-focus dual permite înregistrarea uşoară a imaginilor focalizate corect, indiferent de captura realizată. Sistemul auto-focus în 9 puncte all cross, oferă performanţe excepţionale pentru capturarea cu precizie ridicată a imaginilor în cazul fotografiilor sportive, de acţiune sau de natură. În plus, noul sistem Hibrid AF oferă focalizare continuă la filmare sau când se înregistrează în modul Live View.

EOS 65D permite oricui să înregistreze la rezoluţie Full HD (1920x1080p). Mulţumită aufo-focus-ului Hibrid utilizatorii se pot concentra şi asupta celorlalte detalii, în timp ce camera urmăreşte în mod continuu subiectul. Noile obiective EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM şi EF 40mm f/2.8 STM sunt ideale pentru înregistrarea video, acestea utilizând un motor pas-cu-pas foarte silenţios pentru a asigura fineţea şi claritatea filmelor. Cu modul Video Snapshot, oricine poate face filmări amuzante şi rapide, cu aspect de editare profesională. Filmările pot fi înregistrate pe segmente de 2, 4 sau 8 secunde şi apoi combinate sau reaşezate  în cameră, înainte de redare. O ieşire încorporată mini-HDMI permite vizualizarea rezultatelor pe orice HDTV.

EOS 650D – caracteristici de bază

•    Senzor APS-C  Hybrid CMOS de 18 MP
•    Înregistrare Full-HD cu control manual şi  auto-focus continuu
•    Înregistrare continuă la 5 fps
•    Ecran tactil rabatabil Clear View LCD II
•    Sensivitate ISO 100-12,800, extensibilă până la ISO 25,600
•    Auto-focus în 9 puncte
•    Transmițător Speedlite încorporat