Președintele a anunțat că linia telefonică care va fi gestionată de Ministerul Sănătății, iar oamenii pot cere orice fel de informații privind infectarea cu noul coronavirus. De asemenea, linia ar putea fi funcțională începând de joi.

„Autoritățile trebuie să își intensifice eforturile de comunicare în ceea ce privește coronavirusul. Atât cei care au călătorit în zone în care există cazuri confirmate, cât și cei care dezvoltă simptome specifice trebuie să știe cum să procedeze”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.

 

Președintele este încrezător

Iohannis a adăugat că are încredere în instituții și că acestea pot gestiona situația pe latura preventivă, cât și pe cea de tratare a posibililor cazuri de infectare.

„Urmează să fie implementată cât mai rapid, probabil deja de mâine dimineață, linia telefonică, gestionată de Ministerul Sănătății, dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu coronavirus. Am încredere că toate instituțiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situație, atât pe latura preventivă, cât și pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare”, a completat Iohannis.

În ceea ce privește prezența virusului în România, președintele susține că „până în acest moment, deci până în acest moment, când vă vorbesc, nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România”.