Punerea la dispoziţie a unui vaccin împotriva noului coronavirus, gata să fie utilizat “pe o scară largă”, ar mai putea dura cel puţin un an, a apreciat marţi Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), scrie AFP, potrivit agerpres.ro

Agenţia, cu sediul la Amsterdam, a adăugat că două vaccinuri au intrat deja într-o primă fază de teste clinice, desfăşurate pe voluntari sănătoşi.

EMA “estimează că va trebui să se aştepte poate cel puţin un an înainte de a avea un vaccin împotriva COVID-19 gata să fie aprobat şi disponibil în cantităţi suficiente pentru a fi utilizat pe o scară largă”.

Această estimare se bazează pe informaţiile disponibile şi experienţele din trecut în domeniul dezvoltării vaccinurilor, a precizat EMA.

Coronavirusul a luat mai multe vieți americane ca atacul din 9/11

Marți s-a anunțat că noul virus luase viața a 3.173 cetățeni americani, mai mult decât atacul care a dărâmat pentru totdeauna turnurile gemene de la World Trade Center și a ucis 3.000 de oameni.

Comparația cu atacurile de la 9/11 a adus-o în discuție, însă, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

„Această situație îmi aduce aminte de atacurile din septembrie 2011”, a spus Cuomo, al cărui frate, ziarist la CNN, a fost diagnosticat pozitiv la testul pentru coronavirus.