Când se redeschid școlile? Ministrul Sănătății a spus la Europa FM că susține ideea potrivit căreia școlile ar trebui redeschise în București. Redeschiderea școlilor ar trebui să aibă loc chiar dacă, după spusele ministrului, nu se fac suficiente teste pentru coronavirus.

„În Capitală da, cred că în momentul acesta putem să ne gândim la scenariul acesta. (…) Astăzi, în București au fost făcute 1.366 de teste antigen, iar PCR nu le am aici. (…) E ridicol de puțin, știm că este răspândit, nu cred că este sub 3 la mie în acest moment, în realitate”, a mai precizat Voiculescu.

Când se redeschid școlile? Vlad Voiculescu: Se va face pe baza unor statistici

Totuși, ministrul a precizat că redeschiderea școlilor ar urma să aibă loc pe baza unor statistici. Acestea nu reprezintă neapărat situația reală, lucru care poate fi ușor de văzut din testările pentru coronavirus.

„Foarte mulți români recurg la testele rapide, care nu se raportează încă în întregime. Mecanismul este greoi pentru că trebuie schimbată platforma informatică. (…)

Nemaifiind atât de surpinzător ca la începutul pandemiei, știu și eu cazuri de persoane care nu s-au mai dus să se testeze, ci mai degrabă au așteptat dacă au simptome sau dacă ar trebui să meargă la spital.

Nici anchetele epidemiologice nu ajung la ei și cu anchetele epidemiologice e altă discuție,” a spus ministrul.

Vlad Voiculescu: Va fi nevoie de o strategie clară

Tot la Europa FM, ministrul Sănătății a spus că este nevoie de o strategie clară, pe care autoritățile să meargă atunci când elevii vor reveni pe băncile școlii.

„Ce încercăm să facem, vom avea protocoale de testare pentru elevi, odată ce vom avea un motiv să credem că testarea este necesară într-o clasă. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată.”, mai spune ministrul.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu