Unul dintre sectoarele care a obținut creșteri semnificative în decursul anului trecut este industria. Cele mai puternice firme din industrie, respectiv cele 2.424 de firme calificate în Top, au avut o cifră de afaceri la nivel naţional de 49 miliarde de euro şi un profit în exploatare de 4,6 miliarde de euro.

În sectorul comerţ şi turism, cele 941 de firme clasate în top au realizat o cifră totală de afaceri de 40,3 miliarde de euro şi un profit în exploatare de 1,7 miliarde de euro.

Citiți și: Camera de Comerţ şi Industrie a României a finalizat clasamentul firmelor ce activează în ţara noastră

Saltul cel mai semnificativ a fost înregistrat în domeniul serviciilor, unde firmele din top au avut afaceri care au însumat 31,1 miliarde de euro, de circa trei ori mai mare comparativ cu rezultatele contorizate pentru anul 2013 şi un profit în exploatare de 1,6 miliarde de euro.

Serviciile au fost domeniul cel mai dinamic şi în ceea ce privește numărul de companii performante, respectiv 2.035, indicator al evoluţiei cererii de pe piaţă din România anului 2014.

În Topul Naţional al Firmelor s-au clasat şi 602 firme din domeniul de cercetare, dezvoltare şi high-tech şi 359 de firme care activează  în agricultură, silvicultură și pescuit.

Câștigătorii din economia românească vor fi premiați în cadrul unei gale, la care sunt aşteptate peste 500 de companii și aproximativ 700 de persoane. Totodată, la eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților, ai Corpului Diplomatic şi ai mass-media.