Producătorul de jocuri Activision Blizzard a anunţat că a vândut 4,7 milioane copii ale jocului „Call of Duty: Modern Warfare 2” în prima zi de la lansare, stabilind un nou record în industria jocurilor video.

„Call of Duty: Modern Warfare 2” a fost lansat, marţi, iar cu 4,7 milioane de exemplare vândute a reuşit să depăşească recordul deţinut de compania Take-Two Interactive cu titlul „Grand Theft Auto IV”, care s-a vândut în 3,6 milioane unităţi. Fanii jocului au stat la cozi imense pentru a intra în posesia unui joc, care a avut lansarea la miezul nopţii.

Analiştii estimează că până la finele anului se vor vinde între 11 şi 13 milioane de copii. Estimările privind vânzările din prima zi sunt cuprinse între 300 şi 340 de milioane de dolari. Preţul unui joc este 60 de dolari. Cel mai aşteptat shooter al anului 2009 a fost lansat, miercuri, în ţara noastră şi este disponibil la preţul de 180 de lei.

„Modern Warfare 2” este recomandat persoanelor de peste 18 ani şi este disponibil, în prezent, pe Xbox 360, PlayStation 3 şi PC.