Din cauza efectelor apei asupra armelor de foc convenționale, majoritatea fie nu pot fi lansate în siguranță, fie nu funcționează corespunzător, scrie NationalInterest. Primele proiectile pentru armele de foc subacvatice erau incredibil de greoaie, folosind încărcătoare masive, cu săgeți de oțel.

Aceste puști erau limitate la utilizarea subacvatică, deoarece aveau o rază de acțiune eficientă de mai puțin de 50 de metri pe uscat. Și însemna că scafandrii erau obligați să poarte două puști dacă doreau să fie eficienți și pe uscat și pe apă. Dar o companie norvegiană a dezvoltat o de muniție care lovea doi iepuri dintr-o lovitură: munița supracavitantă.

Rusia, prima care folosește astfel de puști

Când ceva supercavitant, creează o bulă de gaz într-un mediu lichid, împiedicând lichidul să încetinească obiectul menționat. Unele torpile rusești folosesc acest efect pentru a atinge viteze incredibile sub apă. Pentru a obține acest efect, vârful muniției este tăiat la un anumit unghi, fiind utilizați propulsorii corespunzători. DSG, producătorul norvegian de muniție supercavitată, îl realizează în prezent în trei calibre: 5,56, 7,62 și 12,7 mm.

Această muniție (MEA) poate fi trasă de puști convenționale cu puține sau cu nicio modificare, sub apă sau în aer. Puterea semnificativă de penetrare a muniției 12.7 Asta înseamnă că vehiculele subacvatice autonome ar putea doborî și în elicopterele aflate la suprafață, trăgând în ele cu muniție supercavitantă.

Rusia pare să fie singura care a adoptat o nouă pușcă și muniție cu capacități similare cu MEA, de calibru 5.45 mm.