Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va actualiza pe prima pagina a website-ului său, la fiecare 15 minute în timpul unei şedinţe de tranzacţionare, un top al celor mai activi brokeri în funcţie de numărul de tranzacţii, potrivit unui comunicat al operatorului de piaţă. "Investitorii pot vedea cei mai activi brokeri din piaţă în funcţie de numărul de tranzacţii executate într-o zi cu acţiuni pe piaţa principală şi pe piaţa AeRO. (…) Astfel, atât brokerii şi investitorii, dar şi viitorii investitori, pot avea o imagine mai amplă despre cei mai activi brokeri dintr-o zi", se menţionează în comunicat.

Acest top al brokerilor vine la câteva zile după ce BVB a lansat 'Watch Pre-Open LIVE', o aplicaţie prin intermediul căreia investitorii şi viitorii investitori pot vedea live preţurile la care ar putea fi realizate tranzacţii când începe sesiunea propriu-zisă de tranzacţionare, precum şi numărul de ordine de tranzacţionare introduse în sistem la acel moment.

În primele cinci luni din acest an, indicele principal al BVB, BET, a crescut cu aproape 6%, la care se adaugă şi dividendele importante pe care companiile le distribuie acţionarilor din profitul de anul trecut. În acelaşi interval de timp, rata medie a dobânzilor pentru sumele atrase de bănci pe piaţa monetară a fost de aproximativ 1% pe an. Bursa de Valori Bucureşti administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. BVB este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

Sursa: AGERPRES