Consiliul de Administraţie (CA) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a definitivat, vineri, ultimele aspecte legate de listarea Bursei pe propria platformă, iar operaţiunea urmează să fie discutată de către acţionari la începutul lunii noiembrie.

„Am decis să modificăm actul constitutiv al Bursei, astfel încât să înlesnim circulaţia acţiunilor BVB în perioada de prelistare. De asemenea, am aprobat amendamente la statut care să pregătească societatea pentru listare şi care să ne asigure că Bursa va continua să îşi îndeplinească funcţia de servire a economiei şi după listare”, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele CA, Stere Farmache.

El a explicat că listarea va depinde de condiţiile pieţei, iar operaţiunea trebuie să fie aprobată şi de către acţionari, convocaţi pentru începutul lunii lunii noiembrie.
Acţionarii au aprobat, în luna decembrie a anului trecut, propunerea de principiu pentru listarea Bursei şi tranzacţionarea acţiunilor pe propria platformă.
Bursa de Valori are un capital de 76,7 milioane lei, divizat în 7,6 milioane de acţiuni. Titlurile operatorului de piaţă sunt controlate în cea mai mare parte de firme de brokeraj.

SURSA:Mediafax