Presedintele SUA, George Bush, s-a declarat „dezamagit” de respingerea planului lui Henry Paulson de deblocare a unei sume de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea bancilor. Bush a adaugat ca se asteapta la o actiune urgenta din partea guvernului pentru a salva economia americana.

„Din nefericire planul a fost respins cu o diferenta foarte mica” a mai spus Bush in cadrul unei declaratii la Casa Alba. ” Sunt foarte dezamagit de acest rezultat, insa asigur atat cetatenii din SUA, cat si pe cei din intreaga lume ca nu este acesta finalul procesului legislativ” a mai adaugat presedintele SUA.

„Economia noastra depinde de o actiune decisiva a guvernului. Cu cat vom lua actiune mai repede cu atat vom reveni mai curand pe crestere economica” a mai spus Bush.

Presedintele SUA este de parere ca, daca situatia actuala va persista, consecintele economice vor fi grave si de lunga durata.

Planul de salvare al lui Henry Paulson care viza cumpararea de catre stat a activelor neperformante ale bancilor, a fost respins astazi de catre Camera Reprezentantilor cu 228 voturi contra si 205 pentru. Ca urmare a acestei respingeri, Dow Jones a pierdut 6,98%, iar indicele Nasdaq 9,14%.

Sursa: CNN