Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,5% la 396.69 la 13:08 ora României. Indicele ASE al Greciei a întrerupt o linie câștigătoare după patru zile, pierzând 3,1%, cel mai mare declin în rândul piețelor vest-europene. Indicele PSI 20 al Portugaliei a pierdut 1,7 la sută, cea de-a doua slabă performanță consecutivă.

Potrivit unei note transmise de Alexis Tsipras guvernului său, creditorii nu au acceptat propunerile pentru a debloca un ajutor de urgenţă, pe care le-a pregătit atunci când a plecat pentru discuții la Bruxelles, potrivit unui oficial guvernamental. Cu o săptămână înainte de expirarea termenului de salvare a Greciei, o soluție părea posibilă după ce liderul grec a semnalat că el este gata să încheie un acord  după cinci luni de impas, pentru a evita falimentul.

"Un acord a fost respins dar refuzul nu este la fel de clar aşa cum a fost acum câteva zile ", a declarat Jasper Lawler, un analist de piață la CMC Markets Plc din Londra. "Ei vor veni probabib cu o ciocolată în ultimul minut. Există încă o speranțe că vor fi avute în vedere noi propuneri,, suficiente pentru a se ajunge la un acord înainte de termenul de săptămâna viitoare."

Acţiunile europene se aflau de patru zile la diferite vârfuri, după ce liderii din regiune au fost de acord că Grecia a făcut un pas serios în vederea obţinerii unui acord.


Te-ar putea interesa și: