“Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, anunţă vineri decizia de a convoca alegeri anticipate, afirmă un oficial de la Preşedinţia elenă. După demisia premierului Alexis Tsipras, preşedintele Pavlopoulos acordase unui politician conservator şi unui lider de extremă-stânga sarcina formării unui nou guvern în tentativa de a amâna organizarea unor noi alegeri parlamentare după doar şapte luni. În contextul în care cei doi premieri desemnaţi au eşuat în aceste demersuri, Pavlopoulos intenţionează să acorde sarcina formării unui guvern interimar judecătoarei Vassiliki Thanou, actualul preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie. "Vineri, preşedintele va stabili data alegerilor anticipate, probabil pe 20 septembrie", a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei Greciei. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, şi-a prezentat demisia săptămâna trecută, în contextul impasului politic”, mai scrie Wall Street Journal.

“Pieţele din China sunt pe plus din nou”, scrie portalul de tiri ştiri Business Insider.

“Bursele din China au deschis sesiunea de vineri pe plus. La pauza sesiunii de tranzacţionare indicele Shanghai Composite se afla la 3143.02, o creștere de 1.93%. Cu toate acestea, raportat la întreaga săptămână, Indicele este în continuare pe minus cu 10,4%. Spre deosebire de sesiunile anterioare, când stocurile mari le-au depășit pe cele mai mici, ei bine, astăzi este opusul. CSI 500, Shenzhen Composite și industriei grele ChiNext sunt toate mai mari cu 2,50%. Pe de altă parte, ESS 50 și CSI 300, care conține companiile mai mari, au crescut cu 1,12% și respectiv, 1,52%. Câștigurile de astăzi urmează celor de joi, când indicele a crescut cu 6.11% în doar 46 minute.”

“Zeci de imigranţi au fost găsiţi morţi în Austria, Merkel face apel la solidaritate”, scrie Le Monde.

“Aproximativ 50 de refugiaţi au fost găsiţi morţi într-un camion în estul Austriei, a relatat cotidianul Krone, precizând că primele indicii arată că ei au murit prin sufocare. Un purtător de cuvânt al Ministerului austriac de Interne a confirmat faptul că un camion a fost găsit pe o autostradă parcat în apropierea oraşului Pandorf. ''Din păcate, există mulţi morţi acolo'', a afirmat el, adăugând că nu ştie numărul exact al persoanelor decedate, pe care le-a descris drept refugiaţi. Reuters precizează că zeci de mii de persoane refugiate din zonele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa încearcă să ajungă în Europa. Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că ''teribila'' descoperire a aproximativ 50 de refugiaţi morţi într-un camion staţionat în Austria reprezintă ''un avertisment'' pentru Europa, care trebuie să rezolve criza imigranţilor. ''Suntem toţi bulversaţi de aceste teribile veşti, potrivit cărora aproximativ 50 de persoane şi-au pierdut în timp ce veneau pentru a găsi siguranţă'', a declarat Merkel. Potrivit poliţiei austriece, corpurile neînsufleţite ale aproximativ 50 de persoane au fost găsite într-un camion staţionat pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de frontiera cu Ungaria.”

“Călătorind prin râurile de imigranţi din Europa”, este titlul materialului apărut în The New York Times.

“Zeci de mii de imigranţi şi refugiaţi, majoritatea fugind de războaiele din Orientul Mijlociu şi Afganistan sunt tranversează în disperare Balcanii în drumul lor spre Ungaria. O echipă de jurnalişti de la New York Times au stat de vărbâ cu câţiva dintre imigranţi şi au realizat un material apărut în ediţia de astăzi a publicaţiei americane.”

“Tatăl victimei din Virginia: Aş face orice îmi stă în putinţă pentru a reforma legea armelor”, scrie The Guardian.

“După ce un journalist de la statia TV WDBJ7 din Virgina şi-a ucis doi colegi, tatăl uneia dintre victime, reportera Alison Parker, a cerut reformarea legii armelor de foc în America. Parker, 24, și cameramanul Adam Ward, 27, au fost uciși într-un atac terifiant, care a avut loc în timp ce cei doi realizau un material în direct. Miercuri noapte, tatăl lui Parker, Andy Parker, a declarat pentru Fox News că va face "tot ce este nevoie pentru a obține schimbarea legislaţiei armelor de foc."