Bursa de Valori Bucureşti a anunţat  lansarea a doi noi indici bursieri: BET-XT (indicele BET extins) şi BET-NG (indicele sectorial pentru energie si utilităţi aferente).

BET-XT este un indice blue-chip şi reflectă evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de companii tranzacţionate în segmentul de piaţă reglementată, inclusiv SIF-urile, în timp ce BET-NG este un indice sectorial ce urmăreşte mişcarea preţurilor acţiunilor companiilor tranzacţionate pe piaţa reglementată BVB, al căror domeniu de activitate principal este asociat cu sectorul economic energie şi utilităţile aferente acestuia.

BET-XT şi BET-NG respectă aceeaşi metodologie de calcul cu indicii dezvoltaţi de BVB până acum (BET, BET-FI si BET-C): indici de preţuri, ponderaţi cu capitalizarea bursieră a companiilor din componenţa lor, ajustată cu factorii de free-float şi de reprezentare. Ajustările periodice ale indicilor au loc trimestrial, iar cele operaţionale de fiecare dată când survine un eveniment corporativ al companiilor din structura indicilor.

Companiile din componenţa noilor indici, BET-XT si BET-NG, precum şi data lansării lor vor fi făcute publice în 24 iunie, după întâlnirea trimestrială a Comitetului Indicilor BVB.

Data: 6 iunie 2008

Sursa: BVB