Juriul, alcatuit din Madi Radulescu – director training-consultanta CODECS, Adriana Gontariu – Country Human Resources Manager la Coca-Cola HBC Romania si Viorica Ana Chisu – editor coordonator la revista Capital, a decis ca din multimea de eseuri pe tema rolului departamentului de resurse umane, cel al lui Adrian Almasan este cel mai valoros. Prin urmare, autorul a fost recompensat cu posibilitatea frecventarii unui modul de management competitiv cu o durata de sase luni de zile.
La cei 33 de ani ai sai, castigatorul are o biografie iesita din tipare. Cu doar citiva ani i urma era inginer miner, avind i subordine 120 de oameni, alaturi de care cauta aur i zacamintele de la Brad. De la minerit a trecut la comert. Schimbarea a fost totala, implicind nu numai profesia. De la Brad la Bucuresti, de la miner la sef de vinzari al unei companii de produse alimentare. Dupa ce a pus pe picioare reteaua de vinzari pe Capitala, Adrian Almasan a fost trimis la Brasov, ca director de dezvoltare al aceleiasi companii. Acolo i s-a facut propunerea de a schimba din nou profesia. Astfel a devenit agent de asigurari la Nederlanden.
Dupa un an de zile, unul dintre clientii sai l-a atras i lumea publicitatii. Felul sau voluntar de a fi l-a facut, dupa o ucenicie interesanta petrecuta la firme importante din domeniu, sa-si deschida propria afacere. A