Probabil că domnul Dragnea simte în mustață vibrațiile viitoarelor evoluții ale prețurilor și ni le anunță și nouă în timp util. Sau – și mai bine! – domnul Dragnea își zbârlește mustața la prețuri ori de câte ori acestea mișcă în front în direcție inversă decât cea prevăzută în programul de guvernare, iar prețurile se potolesc imediat. În ritmul celor spuse de actualii demnitari ai țării, e de mirare că încă nu au apărut în cultura populară glumele cu Liviu Dragnea.

Îndrăznesc să fac aici câteva sugestii:

– Știți cine e tatăl lui Chuck Norris? Liviu Dragnea, că doar el a avut curajul să… înțelegeți voi… cu mama lui Chuck Norris.

– Liviu Dragnea nu se deplasează în Deltă atunci când are chef să pescuiască. El dă ordin să vină Delta la el.

– Tot ce atinge Liviu Dragnea, crește. Ieri s-a împiedicat de Codrin Ștefănescu și s-a sprijinit puțin în prețurile la carburanți.

– Liviu Dragnea nu greșește niciodată. Noi greșim pentru că nu citim cu atenție programul de guvernare dictat de Liviu Dragnea.

– Liviu Dragnea nu are nevoie de bodyguarzi. Bodyguazii au nevoie de Liviu Dragnea ca să supraviețuiască.

Sigur, gogomăniile aleșilor – cu Liviu Pop cap de afiș – nu sunt cele mai mari nenorociri care ni se întâmplă. De fapt, la cât de habarniști se dovedesc aceștia, suspectez faptul că Liviu Dragnea este șeful unui guvern din umbră, care lucrează departe de ochii publicului, după buchia adevăratului program de guvernare. Unul pe care șeful Camerei Deputaților l-a ținut departe de ochii noștri iscoditori și care, probabil, poate fi citit doar în Brazilia.

Demnitarii aflați la vede- re par să fie doar un detașament de comici, distribuiți după un desfă- șurător împrumutat de la televiziunile cu programe interzise minorilor și bine pus la punct de către strategii partidului unic. Măsurile luate de ei nu sunt câtuși de puțin esențiale, important este doar haosul pe care îl crează și care ne ține pe toți ocupați, în timp ce în creuzetele subterane se întâmplă alchimia lui Dragnea.

 

Vom trăi cu siguranță, mai târziu, momentul revelației: programul de guvernare a avut succesul scontat! Bunăstarea generată de acesta va depăși, probabil, cu mult așteptările inițiale. Singura problemă e că beneficiarii nu sunt milioanele de români, nici cei de la stat, nici „adversarii“ lor de la privat. Ci marii capitaliști ai businessului politic. Care, în mărinimia lor, au acceptat să primească și să gestioneze modestele noastre donații către bugetul de stat. Pentru că Liviu Dragnea nu are nevoie să muncească pentru bani. Banii trebuie să muncescă ca să-i intre în buzunar lui Liviu Dragnea.

 *) Orice legătură cu evenimente reale desfășurate în Parcul Circului din București este absolut întâmplătoare