În Bulgaria se vor construi benzinării de stat în marile orașe și acolo unde nu există concurență, a declarat, pentru Nova Tv, ministrul bulgar al economiei, Emil Karanikolov. El a precizat că prin acest tip de lanțuri de benzinării se dorește garantarea unui combustibil de calitate, care, potrivit spuselor sale, la unii jucători mici de pe piață nu este atât de bun, relatează Dnevnik.

Săptămâna trecută, Ministerul bulgar de Finanțe a propus înființarea companiei de stat Compania Națională Petrolieră, care să facă un lanț de benzinării în întreaga Bulgarie și să îndeplinească toate funcțiile rezervei de stat cu privire la păstrarea și refacerea rezervelor de produse petroliere.

Ca argument pentru înființarea companiei petroliere de stat, Ministerul de Finanțe a menționat optimizarea administrării rezervelor obligatorii și oferirea de combustibil “la prețuri cât mai mici”. Potrivit ministrului Karanikolov, e prea devreme să vorbim de costurile pe care le va presupune construirea unei rețele de benzinării. El a adăugat că “prima dată trebuie să se facă un model, o formulă și un logo”.

“O rețea gata construită nu reprezintă prioritatea noastră. Cu aproximativ 100 de locații ce sunt acum pe un teren verde vom reuși să ne descurcăm în decurs de doi ani”, a mai spus ministrul bulgar al economiei și a adăugat că e nevoie de 6 până la 9 luni înainte de a demara procedura.

Karanikolov a susținut propunerea ca TVA-ul să fie redus de la 20% la 9% pentru hoteluri și restaurante. În opinia sa, aceste sectoare sunt deosebit de afectate de criza coronavirusului și se așteaptă chiar ca situația să fie și mai gravă.