Autorităţile din Alba vor avea la dispoziţie în acest an un buget de aproape cinci ori mai mic decât cel alocat în 2008 pentru organizarea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Alba, Cosmin Lupu, a declarat, sâmbătă, că Guvernul a alocat, în acest an, 400.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Lupu a spus că bugetul este mult mai mic decât cel de anul trecut, însă autorităţile judeţene au încercat să facă un program la fel de încărcat ca în 2008, bazându-se pe o drămuire a banilor.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat că administraţia locală a aprobat 100.000 de lei pentru Ziua Naţională a României, bani care vor fi folosiţi doar dacă nu va fi suficient bugetul alocat de Guvernul României.

Şi Consiliul Judeţean Alba a alocat, în acest an, aproximativ 200.000 de lei pentru susţinerea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Manifestările din acest an dedicate Zilei Naţionale a României vor cuprinde atât momente solemne, cât şi acţiuni culturale, concerte în aer liber de muzică uşoară şi populară, o masă populară pentru participanţi şi focuri de artificii.

Anul trecut, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României doar Guvernul României a alocat 2,2 milioane de lei.