Nava “Bucur” are o capacitate de 50 de locuri şi atinge o viteză de croazieră de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile două grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă) şi o instalaţie de climatizare care deserveşte salonul şi timoneria.

Nava este prevăzută cu o instalaţie audio-video şi una de supraveghere video a navei. Propulsia catamaranului va fi asigurată de două motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungimea navei este de 17,30 m iar lăţimea – de 5,60 m.

“Noua navă va fi la dispoziţia bucureştenilor începând de sâmbătă şi va asigura transportul vizitatorilor pentru plimbările pe Lacul Herăstrău. Vom menţine la acelaşi nivel tarifele pe care le practicăm pentru celelalte ambarcaţiuni, astfel încât să fie accesibile pentru toţi cei care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Programul la debarcaderul Central este de la ora 10.00 la 19.00 de luni până duminică. Bucureştenii vor plăti pentru o plimbare cu nava “Bucur” 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.
Sursa: Agerpres