Cei care doresc să meargă la British Museum din Londra trebuie să facă o rezerva online pentru ca numărul celor care intră în muzeu să nu fie prea mare.

Vizita la muzeu se poate face începând din 27 august și va fi pe o singură rută trasată de către muzeografi. De la 21 septembrie, muzeu ar dori să redeschidă mai multe galerii și expoziții.

Muzeele şi galeriile din Anglia au primit permisiunea de a-şi redeschide porţile vizitatorilor începând cu 4 iulie, dar nu foarte multe au făcut acest lucru.

Masca este obligatorie

Guvernul britanic a decis să amâne cu cel puțin două săptămâni noua etapă de relaxare a restricțiilor, în contextul în care numărul de cazuri a început să crească din nou.

Măsura respectivă presupunea, printre altele, redeschiderea cazinourilor, patinoarelor, sălilor de bowling şi reluarea nunţilor cu participarea a maxim 30 de persoane.

În plus faţă de amânarea noii relaxări, obligaţia purtării măştii, valabilă în prezent pentru magazine, va fi extinsă începând din 8 august şi pentru alte locuri, inclusiv muzee, cinematografe sau lăcaşuri de cult.

De asemenea, noi restricţii au fost impuse începând de vineri pentru locuitorii din unele părţi ale nordului Angliei. Astfel, locuitorilor din zona Grand Manchester, din unele părţi ale East Lancashire şi din West Yorkshire le este interzis să primească acasă, inclusiv în spaţiile deschise din grădini, persoane din afara propriului cămin. La rândul său, guvernul scoţian a cerut evitarea călătoriilor în aceste zone din nordul Angliei.