Un anunț important a fost făcut de ministrul,delegat al Afacerilor Europene, George Ciamba. Acesta a susținut că, în cazul în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, România va deveni a șasea cea mai mare țară din Uniune.

„Trebuie să gestionăm mai multe situații, cum este cea antisemită sau cea energetică. Nu trebuie să există diferențe majore între PIB-urile țărilor europene (…) Dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, România va deveni a șasea cea mai mare țară din UE și va avea un vot cu o pondere mai mare”, a mai comentat Ciamba.

El a declarat, în conferinţa MAS pe securitate, că România a înregistrat mult success față de alte țări care au deținut președinția Consiliului UE. În opinia sa, țara noastră a deținut până acum una dintre cele mai fructoase președinții din punct de vedere legislativ. El a explicat că mai sunt multe lucruri de făcut.

“Sperăm că lucrurile nu merg în Uniunea Europeană într-o direcție nedorită (…) Până acum am înregistrat mult succes, dacă ne raportăm la alte țări care au deținut Președinția”, a precizat George Ciamba.