"Marea Britanie a decis să meargă pe drumul propriu. Cred că datele economice din această dimineaţă arată că va fi un drum foarte dificil", a declarat Schulz la televiziunea de stat ZDF.

"Mă aştept ca negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE să înceapă rapid", a insistat Schulz, care s-a referit şi la prăbuşirea lirei sterline după conturarea rezultatelor referendumului de joi privind apartenenţa Marii Britanii la UE. "Nu vreau ca euro să treacă prin ceva similar", a spus el.

Preşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat vineri că "deplânge, dar respectă" rezultatul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană şi a insistat că decizia "provoacă un rău imens ambelor părţi", transmite EFE.

"Respectăm şi deplângem decizia alegătorilor britanici. Provoacă un rău imens ambelor părţi", a scris politicianul german pe contul său de Twitter.

Weber a subliniat totodată că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să se încheie în maximum doi ani şi că 'nu poate exista un tratament special' sau în favoarea Regatului Unit în acest proces complicat şi fără precedent. 'Ieşire înseamnă ieşire', a insistat Weber.

Liderul PPE din Parlamentul European a apreciat că plebiscitul a fost un referendum britanic, nu european, dar a recunoscut că "dorim o Europă mai bună şi mai îndrăzneaţă".

"Trebuie să-i convingem pe cetăţeni şi să aducem Europa din nou la ei", a spus Weber, după aflarea rezultatului de la referendumul britanic, care a înclinat balanţa în favoarea Brexit-ului. AGERPRES