Alina Gorghiu a vorbit în direct la România TV, despre proiectul PNL ce prevede pensiile speciale. Se pare că vor fi afectate categoriile de pensionari cate încasează venituri între 7.000 și de 10.000 de lei, dar și mai mari. Acestea nu sunt încasate pe bază de contributivitate.

Potrivit proiectului de lege, pensiile speciale se vor impozita cu 30%, iar tot ce depășește 10.000 de lei se va impozita cu 50%. Proiectul a primit aviz favorabil în Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Pe de altă parte, liberalii au în plan să elimine definitiv pensiile speciale, însă cu două excepții ce urmează a fi discutate. Acest proiect de lege va fi propus în Parlament zilele următoare.

Alina Gorghiu (PNL) a vorbit despre proiectul PNL:

‘Unii primesc pensia pe principiul contributivității, ei sunt marea masă a pensionarilor, pe când, la o mică parte dintre pensionari se ia în considerare diverse sisteme de calcul pentru aceste pensii speciale. (…) Noi credem că orice om din România trebuie să contribuie și să primească pensia după aceleași reguli. Proiectul PNL prevede abrogarea pensiilor speciale. Cei care nu respectă principiul contributivității distorsionează sistemul de pensii, iar resursele bugetare sunt limitate. Proiectul nostru are două categorii de pensionari cu pensii speciale exceptate. Vorbim despre pensiile militare de stat și de pensiile magistraților”, a spus Alina Gorghiu, fostul președinte PNL