După Bianca Bazaliu și Cristina Laslo, Federația Română de Handbal a decis ca și Eliza Buceschi și Daria Bucur, să rămână de asemenea în afara lotului. Având în vedere acest lucru, Elena Dache a fost convocată în regim de urgență, iar România pleacă la Mondiale cu 17 jucătoare.

Dacă vin vești bune, în timp util, în cazul celor patru jucătoare de la Brașov, acestea vor putea să meargă ulterior în Japonia. Președintele Alexandru Dedu a programat pentru joi o conferință de presă excepțională.

„Lucrurile continuă să nu fie plăcute, motiv pentru care joi, la ora 13:00, vom face o conferință de presă în care să spunem situația în momentul de față. Încă suntem în căutarea soluțiilor optime pentru a depăși această criză. În momentul de față aștept răspunsuri din multe părți pentru a lua decizii corecte”.

Acesta a fost întrebat dacă se mai poate vorbi de un obiectiv pentru mondialul din Japonia în acest context.

„Sincer, nu am avut timp să mă mai gândesc la asta, am încercat să găsim o soluție prin care echipa României să ajungă acolo și să fie în afara oricărui pericol, de a fi susceptibilă de lucruri nelalocul lor”, a răspuns Alexandru Dedu, conform prosport.ro.