Potrivit declaraţiilor ministrului Eugen Teodorovici, acesta i-a cerut şefului ANAF să-l înlocuiască pe Ionuț Mișa de la șefia Direcției Mari Contribuabili până la finalul lunii aprilie, pe motiv (oficial) că a întârziat nepermis de mult cu restituirea taxei auto.

”Nu pot să accept întârzieri pe motive administrative. Cred că v-ați obișnuit că eu nu fac cereri aberante, nici fără temei: oamenii așteaptă ca aceste decizii de restituire să fie puse în practică. De asemenea, ANAF trebuie să intre în ritmul impus de mine”, a spus Eugen Teodorovici pentru G4Media.ro.

Ministrul i-a transmis marţi Mihaelei Triculescu o cerere oficială de înlocuire a conducerii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cauza întârzierilor nepermise în ”fluidizarea procesului de emitere a deciziilor de restituire”. Motivarea lui Teodorovici este accea că în această privinţă la Marii Contribuabili se iau majoritatea deciziilor importante.

Eugen Teodorovici a refuzat să răspundă jurnaliştilor cu privire la cine vine în locul lui Mişa. Sursele citate mai spus mai spun că ar fi vorba de un apropiat al lui Darius Vâlcov.

Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) este structura din ANAF care gestionează relația cu cele mai mari companii din România.

Ionuț Mișa a ajuns la șefia Direcției Mari Contribuabili după ce a fost dat afară de la șefia ANAF, tot în urma cererii lui Eugen Teodorovici, la începutul anului.