Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

“Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că are promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu ”mare celeritate” prin toate procedurile, în aşa fel încât, în foarte scurt timp, posibil sâmbătă, să aibă loc votul de învestire a Guvernului Orban.

“Un vot care se va da în condiţii foarte speciale, dar am toată încrederea că Parlamentul are toate datele şi toate posibilităţile pentru a trece cu bine prin această procedură”, a susţinut Iohannis.

Declarațiile președintelui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis declarat vineri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că a primit o singură propunere pentru funcția de prim-ministru în persoana lui Ludovic Orban, pe care l-a și desemnat.

“Avem acum un guvern în funcțiune, guvernul Orban, care a lucrat foarte bine și foarte serios. Acest guvern a lucrat foarte bine de când a început criza legată de coronavirus, avem relativ puține cazuri de infecție”, a declarat președintele României.

“Este imposibil de imaginat ca în timpul acestei lupte, unde noi formăm o echipă serioasă, să schimbăm totul peste noapte, pentru că nimic nu ar mai funcționa. Am promisiuni de la toate partidele că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate prin toate procedurile parlamentare pentru ca în cel mai scurt timp, posibil deja mâine, să avem votul de învestire a guvernului Orban, un vot care se va da în condiții foarte speciale. Mă aștept de la toate partidele, toți politicienii responsabili, să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a crizei politice, ca să ne putem concentra 100% pe combaterea infecției cu coronavirus“, a mai spus Iohannis.