Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, vineri dimineaţă, o serie de măsuri, după ce s-a aflat că unul dintre senatorii PNL este infectat cu coronavirus.

Orban a anunţat că toţi membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, la fel şi toţi senatorii liberali. Măsura se aplică şi miniştrilor din Guvern. Nu se va mai aştepta o anchetă epidemiologică, toate aceste persoane se vor auto-izola şi apoi vor solicita diagnosticarea, a precizat premierul.

Ludovic Orban se va izola la Vila Lac 1. Acesta a mai anunţat că nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni.

„Solicit întregului dispozitiv de lupta împotriva coronavirusului să ia măsuri astfel încât să nu fie afectată întreaga capacitate a Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului. Imediat ce vom avea diagnosticele, vor fi făcute publice.

La nivelul Parlamentului, fiind vorba de un senator, e necesară o anchetă epidemiologică. Există riscul ca oricine a intrat in contact să fi luat virusul. Toți să se autoizoleze și să nu mai intre in contact cu nimeni”, a mai precizat Ludovic Orban.

„Nu suntem primul Guvern în această situaţie”, a ţinut să precizeze ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Cine este senatorul liberal depistat pozitiv

Vineri, 13 martie, a fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din Parlamentul României. Un senator liberal, candidat pentru primăria unui important oraş din România, a fost confirmat, vineri dimineaţa, ca fiind infectat cu virusul COVID-19.

Este vorba despre senatorul constănțean Vergil Chițac, care joi ar fi dezmințit că ar fi suspect de coronavirus, așa cum a prezentat informația, încă de joi dimineață, Antena 3. Cu toate acestea, parlamentarul, care a fost declarat candidatul PNL pentru Primăria Constanța, a solicitat un test, încă de joi, care astăzi a ieșit pozitiv. Acesta ar fi luat virusul de la un parlamentar francez în cursul unei reuniunii la Bruxelles.