În cadrul ședinței au fost prezenți Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem cu toții în gând alături de voi”, a declarat Iohannis.

Totodată, șeful statului a făcut apel la cetățeni să se protejeze pentru a evita răspândirea virusului și a atras atenția că vor urma zile mult mai grele și le mulțumește medicilor pentru toată implicarea în această perioadă destul de dificilă.

„Un gând bun și o încurajare pentru întreg personalul medical. Știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare a populației împotriva acestei epidemii.

Știm că vor urma zile și mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi autortiățile, politicienii vom face tot ce este necesar pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie”, a adăugat șeful statului.

„Autoritățile își fac treaba”

De asemenea, președintele a asigurat cetățenii că autoritățile „își fac treaba” și că deja a solicitat celor resposabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale.

Am discutat evident despre situația din Suceava și toți suntem conștienți de situația care s-a creat, dar și de răspunderea noastră.

Vreau să asigur pe toată lumea că autoritățile își fac treaba. Am solicitat celor responsabili să lămurească alocările bugetare pentru spitale, cu maximă celeritate, astfel ca să poată fi realizate achizițiile necesare.

Am discutat pe larg măsurile de protecție socială, care trebuie adoptate în această perioadă. Evident am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, vom aprofunda măsurile în zilele următoare”, a mai spus șeful statului.