UPDATE: Pacientul nu a avut legătură cu incendiul, el fiind în stare gravă, infectat cu SARS-CoV-2.

Pacientul era în stare gravă, cu comorbidităţi, şi ar fi avut nevoie de terapie intensivă, fiind dispus transferul după ce Secţia ATI a fost închisă în urma incendiului.

11 pacienți au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Alte şase persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.

De altfel, chiar astăzi, are loc întâlnirea momentului între premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Cei doi discută, la această oră, pe marginea tragediei de la Piatra Neamț, la Ministerul Sănătății. Ludovic Orban a declarat ieri că managerul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț va plăti cu funcția sau penal dacă în urma anchetei se va dovedi că acesta este vinovat.

„Spun eu, în momentul de faţă, că ancheta va stabili responsabilităţile. În cazul în care se va considera că este responsabil, va trebui să răspundă, indiferent cum răspunde: cu funcţia sau să răspundă penal. Asta o stabileşte ancheta penală. (…) Din punct de vedere managerial, din simple informaţii care s-au văzut, chiar declaraţiile sale, pentru că e simplu: managerul spitalului a declarat, a anunţat că se fac modificări pentru a se creşte capacitatea de tratare cu 4 paturi. Este declaraţie că se efectuează lucrări”, a afirmat Orban.

Premierul a precizat că nu există nicio solicitare privitoare la aceste lucrări, subliniind că trebuia să existe un proiect pentru a se face intervenţia.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.