Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier grav. În urma acestuia, un motociclist a fost grav rănit de autoturismul care se pare că era condus de fostul ministru.

IPJ Constanța a confirmat accidentul

În acest context, reprezentanții IPJ Constanța au confirmat producerea accidentului, dar nu au fost dezvăluite numele persoanelor implicate.

Accidentul s-a produs între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai, după cum transmite Poliția. În urma acestui accident, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Sursă: realitatea.net
Sursă: realitatea.net

„Astăzi, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, transmite IPJ Constanța într-un comunicat.

Poliția nu a dezvăluit numele celor implicați în accident

Potrivit surselor g4media.ro, motociclistul ar fi pensionar, fost angajat al MAI. Acesta a fost transportat de urgență la spital.

De asemenea, fostul ministru Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest, iar în urma rezultatelor s-a concluzionat că aceasta nu a consumat alcool.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentul, mai transmite sursa citată.

Monica Macovei, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu

Monica Macovei este jurist și a îndeplinit funcția de ministru al Justiției între 2004 și 2007, în Guvernul Tăriceanu. Din 2009 deține funcția de europarlamentar din partea României, fiind realeasă în 2014.

În august 2014 și-a anunțat candidatura pentru președinția României la alegerile din 2014. A fost asociată cu organizația pentru apărarea drepturilor omului APADOR-CH până în 2004, inițial drept consultant pro bono, iar apoi ca vice-președinte și președinte.

Ea este absolventă a Facultății de Drept a Universității din București și a intrat în 1983 în procuratură. La începutul anilor ’90, a refuzat să le facă dosare persoanelor arestate ilegal de mineri, punându-le în libertate și raportându-și în schimb colegii care reținuseră abuziv protestatari din Piața Universității.

În 1997 și-a dat demisia din Parchet, motivând incompatibilitatea de vederi cu procurorul general Nicolae Cochinescu.