La finalul săptămânii trecute, ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, anunţa triumfător că contractul pentru Autostrada Ploieşti – Braşov, ce va fi realizată în parteneriat public-privat cu un consorţiu chinezo-turc, este gata. Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alexandru Ioan Şerbănescu, a avut o reacţie dură la declaraţiile ministrului.

“Din punctul meu de vedere, este o balivernă aruncată pe piață ca să creeze emoție. De ce până acum nu s-a făcut nimic și după ce a fost demis guvernul prin moțiune de cenzură s-a trezit lumea să anunțe? A făcut asta ca să anunțe premisele celor care vor veni la guvernare că li s-au lăsat niște proiecte pe care nu sunt în stare să le ducă la finalizare. E o joacă politică pe un proiect care este de interes național până la urmă […] În acest moment nu avem decât fum și praf în ochi, pe un proiect despre care nu știm ce soartă va avea. Asta e realitatea cruntă. E o strategie de imagine proastă a lui Răzvan Cuc, pentru că atunci când minți, se vede în scurt timp”, declara Alexandru Şerbănescu pentru Evenimentul Zilei.

Miercuri seara, CNAIR a informat oficial că Alexandru Ioan Şerbănescu a fost demis din funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei şi a venit şi cu o serie de precizări:

  • Alexandru Ioan ȘERBĂNESCU nu a fost mandatat să facă această declarație în numele CNAIR;
  • Subiectul dezbătut în acest articol, în numele Companiei, face referire la o investitie/proiect care se află în procedură la Comisia Națională de Strategie și Prognoză;
  • Declarațiile din ultima perioadă se constituie în grave derapaje deontologice, aflandu-se de multe ori la limita oportunității și acurateții informației;
  • CNAIR S.A. are obligația de a transmite informații către opinia publică cu privire la proiectele pe care le are în derulare, fără a genera dezbateri politice.

Ne exprimăm regretul față de comportamentul public al domnului Șerbanescu și considerăm că o astfel de atitudine, prin exprimarea unei opinii personale în numele Companiei, nu este în concordanță cu poziția oficială a CNAIR S.A.