Lovitură de teatru în Parlament, la audierea lui Florin Cîțu. PSD a suferit o lovitură cruntă. Deși credea că are majoritate în comisii, votul a arătat altceva.

Scandal la audierea și votul pentru Florin Cîțu

A fost scandal la audierea lui Florin Cîțu. Acesta a fost propus de Ludovic Orban pentru același portofoliu în Guvernul Orban 2. Florin Cîțu a primit aviz negativ după audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Singurul partid care a votat contra a fost PSD. In rest, PMP, UDMR, PRO Romania, PNL au votat pentru aviz pozitiv. Membri ai comisiei au zis ca balotajul inseamna ca nu a obtinut aviz pozitiv deci a picat. Totul s-a întâmplat deși la vot a fost 17-17. Auierile au durat aproape trei ore.

În timpul audierilor, PMP, Pro România, PSD și USR l-au criticat pe ministru. Avizul este consultativ și nu este obligatoriu ca premierul propus, Ludovic Orban, să-l schimbe pe Cîțu.

Dacă l-ar schimba, procedura prevede că o nouă propunere de ministru trebuie audiată din nou în comisii. Audierile continuă luni, marți și miercuri în Parlament. Votul de învestitură este programat să aibă loc săptămâna viitoare în Parlament.