Italia atinge un nou record negativ, în plină pandemie de coronavirus. Autorităţile italiene au anunţat marţi seară că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 3.526 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cea mai mare valoare raportată până acum, precum şi 345 de noi decese.

Luni seară, autorităţile italiene raportau 2470 de noi cazuri de infectare şi 349 de decese în ultimele 24 de ore.

Prin comparaţie, tot marţi, China a anunţat oficial doar 21 de noi cazuri şi 13 noi decese.

În total, de la apariţia coronavirusului în Peninsulă, autorităţile italiene au depistat 31.506 cazuri de îmbolnăvire şi 2.503 decese. 2.941 de persoane s-au vindecat de Covid-19. În prezent, 26.062 de italieni sunt infectaţi, arată datele oficiale.

Care este atitudinea printre românii din Peninsulă

Când vine vorba despre românii din Italia, părerile acestora sunt împărţite. Deși există și voci ale rațiunii, care fac apeluri către românii din Italia să rămână, la rândul lor, în case, pentru a nu contribui la răspândirea epidemiei și mai ales pentru a nu agrava situația din România, există și numeroase reacții de nemulțumire și de frustrare, ale celor care cred că România nu face suficient pentru ei.

Există valuri de mesaje ale românilor nemulțumiți care consideră că prin banii trimiși în țară din Italia au susținut economia României, iar statul român nu îi primește acum înapoi acasă sau îi primește, așa cum consideră ei, în condiții de carantină deplorabile. Există însă și pe grupurile cu români din Italia de pe rețelele sociale și destule mesaje care îndeamnă la responsabilitate.