În urma analizării documentelor de mai sus, s-a constatat că S.C. GRUP FEROVIAR ROMÂN S.A. şi Asocierea S.C. TRANSFEROVIAR GRUP S.A. & DONAU FINANTZ GMBH au depus ofertele preliminare şi neangajante şi comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni, conform Anunțului și Dosarului de Prezentare, iar plicul depus de către OmniTRAX Inc. nu conţinea oferta preliminară si neangajantă și nici comentariile asupra contractului de vânzare-cumpărare de acţiuni.

Pentru a participa la ultima etapă, respectiv licitaţia cu ofertă în plic, documentele de participare trebuie depuse până cel târziu în data de 19 iunie 2013, ora 12.00, acest termen fiind unul de decădere.

În data de 20.06.2013, ora 11.00, la sediul Ministerului Transporturilor, Comisia de Privatizare va proceda la deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitație, a ofertelor de cumpărare de acțiuni depuse și va stabili ofertantul adjudecatar .

Privatizarea SNTFM CFR MARFĂ S.A. se realizează printr-o procedură de vânzare de acţiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constând în negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic pentru un pachet de 51% din capitalul social al Societăţii.