Aceasta în condiţiile în care costul net al riscului a crescut cu 56%, ajungând la 1,05 miliarde lei în primele nouă luni ale acestui faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.
Venitul net bancar a ajuns la 2,65 miliarde lei (634 milioane euro), cu 5% mai mare decât în primele nouă luni.
Volumul total al creditelor acordate a fost de 34,05 miliarde lei, cu 3% mai mare faţă de 30 septembrie 2009. La nivelul clientelei de persoane fizice, volumul creditelor a ajuns la 16,4 miliarde lei, în creştere cu 4%. Şi valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a crescut cu 3%, până la 17,65 miliarde RON.
Depozitele clientelei înregistrau la sfârşitul primelor nouă luni ale anului 2010 un nivel constant faţă de aceeaşi perioadă din 2009, ajungând la 29,96 miliarde de lei.
„Rezultatele obţinute la sfârşitul primelor nouă luni ale acestui an dovedesc constanţa cu care banca realizează rezultate bune la nivel comercial. Reuşim în continuare să controlăm strict nivelul cheltuielilor generale, aspect care generează un bun raport cost/venit. Mediul economic dificil ne influenţează direct, creşterea nivelului costului net al riscului fiind o consecinţă a deteriorării situaţiei economice generale”, a declarat, preşedintele şi directorul general al BRD – GSG, Guy Poupet.