Luni, 9 iunie BRD – Groupe Société Générale începe plata dividendelor aferente anului 2007 către acţionarii săi, înregistraţi în registrul acţionarilor BRD la data de 9 mai 2008.

Acţionarii posesori de carduri emise de BRD sau titulari de conturi curente deschise la BRD – Groupe Société Générale vor primi dividendele pe cardul sau în contul curent respectiv.
Acţionarii care au solicitat plata într-un cont deschis la altă bancă comercială vor încasa dividendele în contul indicat, conform opţiunii acestora.

Acţionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt aşteptaţi, începând cu data de 9 iunie 2008, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor fie prin virament, fie în numerar.
BRD – Groupe Société Générale a transmis fiecarui acţionar o scrisoare de informare cu privire la cuantumul dividendelor care i se cuvin şi modalitatea de plată a acestora.

Adunarea Generală a Acţionarilor BRD – Groupe Société Générale din data de 22 aprilie 2008 a stabilit un dividend brut de 0,59205 RON pe acţiune. Conform prevederilor Codului Fiscal, cotele de impozit pe dividende sunt 16% pentru persoane fizice române şi respectiv 10% pentru persoane juridice române; pentru persoanele fizice şi juridice nerezidente, cota de impozit aplicabilă este de 16%.

BRD – Groupe Société Générale are active ce depăşesc 11 miliarde EUR. Banca are peste 2,4 milioane clienţi şi operează o reţea de peste 800 de unităţi. BRD are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

Data: 5 iunie 2008

Sursa: BRD